Je bekijkt nu Wanneer zijn tractor onderdelen aan vervanging toe?

Wanneer zijn tractor onderdelen aan vervanging toe?

Wil je een tractor optimaal blijven gebruiken, dan heeft het onderhoud nodig. Ook al zijn tractoren ontworpen en geproduceerd voor intensief gebruik, bij langdurig gebruik zijn tractor onderdelen nou eenmaal gevoelig voor slijtage. Dit kan bij elke tractor gebeuren, maar met name bij tractoren die al een aantal jaren meedraaien op het land. Als er slijtage optreedt, wordt het tijd om na te denken wanneer je de tractor onderdelen wilt gaan vervangen.

Slijtage

Om de tractor operationeel te houden, is het belangrijk om slijtagegevoelige onderdelen tijdig te vervangen voor nieuwe onderdelen. Ook is het belangrijk om tijd en geld vrij te maken voor routine-inspecties en eventuele reparaties. Bij een routine-inspectie worden de belangrijkste onderdelen gecontroleerd, en als er slijtageplekken zichtbaar zijn, wordt dit direct medegedeeld aan de eigenaar. Zodoende weet de eigenaar meteen of en hoe hij moet ingrijpen.

Slechte onderdelen vervangen voor nieuwe

Met het vervangen van slechte onderdelen voor nieuwe exemplaren zorg je ervoor dat de tractor rijdend blijft, en dus ook dat je de tractor kunt blijven inzetten voor de werkzaamheden op je landbouwbedrijf. Het is natuurlijk niet gunstig als de tractor onbruikbaar in de schuur staat, terwijl jij wacht op een nieuw onderdeel. Wacht dus niet te lang met het bestellen van nieuwe onderdelen: als een onderdeel echt kapot is, wil je deze het liefst meteen vervangen en niet dat je moet wachten op de vertraagde levering.

Onderdelen van welk merk?

Onderdelen van tractoren moeten van hetzelfde merk afkomstig zijn als de tractor. Een Fendt tractor heeft dus Fendt onderdelen nodig en een Deutz tractor heeft Deutz onderdelen nodig. Heb jij een Fendt tractor in het bezit en zijn de filters aan vervanging toe, dan dien je te kijken naar filters van het merk Fendt. Mocht je er niet uit komen, kun je altijd contact opnemen met een aanbieder van tractor onderdelen.

Geef een antwoord