Tweedehands

Waar op letten bij de aanschaf van een tweedehands trekker

mechatrac

Waar op letten bij de aanschaf van een tweedehands trekker

Naast nieuwe modellen biedt Mecha Trac ook diverse gebruikte trekkers aan voor mooie prijzen. Je betaald een stuk minder dan voor een nieuw exemplaar, die nogal een behoorlijke investering kunnen zijn. Toch zijn gebruikte exemplaren meestal in goede staat en prima te gebruiken. Er is wel een kans dat enkele onderdelen moeten worden vervangen. 

Bij een tweedehands trekker is het daarom belangrijk op een aantal punten te letten. Indien je een viercilinder trekker aanschaft die is gebruikt is het verstandig de motor na te lopen op verbruik en foutmeldingen. Een sterke John Deere-motor bij bijvoorbeeld een Claas-Arion trekker geeft foutmeldingen weer in het dashbord indien er problemen met de motor zijn. Dergelijke motoren als John-Deere geven trouwens zelden problemen.

johny-goerend-xaSM1R157vI-unsplash
richard-bell-vpfEhvI5UE4-unsplash

mechatrac

Onderdelen vervangen bij trekkers zijn duur en daarom is het verstandig bij de aanschaf van tractoren op bepaalde punten te letten. Kosten lopen al gauw op tot een bedrag van 2500-3000 euro indien er toch een onderdeel moet worden vervangen. Bij een John-Deere motor is de turbo een zwakke plek bijvoorbeeld. De haakse bocht bij de uitlaat is een andere zwakke plek waarop je alert moet zijn. 

Ook het vervangen van deze onderdelen lopen al gauw op tot 800 a 900 euro. Daarnaast doet men er goed aan de versnellingsbak te testen door in de powershift-versnelling te rijden en dit meerdere keren uit te proberen. Indien er problemen worden geconstateerd kun je de dealer vragen om het te laten kalibreren. Soms kan een probleem op deze manier al worden opgelost. Indien kalibreren toch niet zal helpen kan het zijn dat er problemen met de bak optreden en is het verstandig verder te zoeken naar een nieuw exemplaar.

 

casey-horner-6RRe7mb0i44-unsplash
karina-vorozheeva-brQS8ihqRq4-unsplash
dietmar-reichle-caiX9QloFc8-unsplash (1)

mechatrac

Verkoop van gebruikte trekkers

Gebruikte trekkers worden bijna altijd via internet op verschillende tweedehands en veiling websites aangeboden. Ook Mecha Trec verkoopt tweedehands exemplaren. De meeste soorten kosten slechts een klein deel van de nieuwwaarde. 

Bij het open huis van Mecha Trec kun je naast nieuwe exemplaren ook tweedehands exemplaren bezichtigen. De dealer heeft tweedehands exemplaren van verschillende merken in het aanbod.