Onderhoud

Onderhoudscontract landbouwmachines

Mechatrac

Filters

Landbouwmachines zoals trekkers vragen het benodigde onderhoud voor de optimale werking. Bij aanschaf van deze machines geld er een onderhoudscontract waarbij de dealer samen met de klant zorgt voor jaarlijkse keuring en onderhoudt. Onderhoudt moet niet te duur zijn en daarom zorgt Mecha Trac voor scherpe onderhoudstarieven. Verschillende onderdelen die van te pas komen bij onderhoud van landbouwwerktuigen zoals trekkers zijn onder andere filters. Dit zijn essentiële onderdelen van een trekker. 

Het is aan te raden originele filters aan te houden van het merk en geen andere merken of universele filters te gebruiken. Brandstof, olie en luchtfilters zorgen voor inperking van schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het gebruik. Ook verhogen vervuilde filters als snel het brandstof verbruik tot 5%. In het onderhoudscontract kan worden afgesproken de filters te vervangen indien ze hun levensduur hebben opgebruikt.

jean-wimmerlin-dMJFea0vumY-unsplash
spencer-pugh-uzDCTCx6GXE-unsplash (1)
a-befendo-FkRoxcgfarE-unsplash
jen-theodore-OxhM8sJdTLI-unsplash

Smeermiddelen

Smeermiddelen beschermen tegen slijtage en zorgen ervoor dat het landbouw werktuig lang meegaat.

Het is verstandig een smeermiddel van hoge kwaliteit te kopen zoals van het merk John-Deere. Olie’s, vetten en smeermiddelen zorgen ervoor dat onderhoudskosten niet oplopen. Soorten smeermiddelen zijn onder andere Plus-50 motorolie met aftapintervallen die de levensduur van de motor verbeterd. Bepaalde transmissies zoals nat remmen en koppelen worden beschermd door Hy-Gard transmissieolie. Daarnaast is een koelmiddel als Cool-Gard II dat bescherming biedt in alle seizoenen tegen corrosie en afzetting.

nihat-sinan-erul-LUDrrSMl2NQ-unsplash
mongrel67-ZygjR7kQ89Q-unsplash

Mechatrac

Accu's

Accu’s van onder andere goede merken als John-Deere zijn strongbox accu’s. Deze zorgen ervoor dat er wordt voldaan aan alle prestatievereisten van het landbouwwerktuig. Goede accu’s bieden onder andere weerstand tegen trillingen, hebben een sterke duurzaamheid bij ontladen en laden en een verhoogde energieprestatie. 

Op het veld kunnen zich extreme omstandigheden voordoen. Daarom doe je er verstandig aan te kiezen voor accu’s met een hoog prestatievermogen en ze op tijd te vervangen.

Mechatrac

Lakken en chemicaliën

Tijdens extreme omstandigheden kan een landbouwwerktuig beschadigen aan de buitenkant en de lak en verf kan gaan afbladderen. Kies voor een sterk soort lak dat lang meegaat. Eens in de tijd zal de machine opnieuw in de lak moeten om er nog goed uit te zien. John-Deere lakken zijn samengesteld uit een originele formule die ervoor zorgt dat de lak lang meegaat.

kees-streefkerk-8yHxJV5PPsA-unsplash