Je bekijkt nu Poeder doseersysteem voor de melkveesector

Poeder doseersysteem voor de melkveesector

Gezonde koeien krijgen een aanvulling van mineraalpoeder op het voer. De koe mag niet te weinig poeder aangeboden krijgen, maar zeker ook niet te veel. Zo ondersteunt u uw vee maximaal als het gaat om gezondheid en vruchtbaarheid. Om te voorkomen dat melkvee een overvloed aan mineralen binnenkrijgt, is een poeder doseersysteem een goede oplossing. Hiermee zorgt u ervoor dat elke koe exact de juiste portie poeder krijgt.

Anti-mors doseersysteem voor poeder

Veel boeren ervaren problemen met koeien die stoten tegen het voerstation en zo extra poeder binnenkrijgen. Dit leidt tot een grotere kans op gezondheidsproblemen van de melkkoe. Met het Black-V poeder doseersysteem geeft u heel precies zeer kleine hoeveelheden poeder aan uw koeien. Iedere koe krijgt zijn eigen hoeveelheid poeder via een systeem dat functioneert zonder verstopping. Dankzij de verdeling in kleine porties wordt bovendien morsen voorkomen. Het speciaal ontworpen uitvalbakje voorkomt dat er poeder op de grond valt.

Vloeistof doseersysteem voor vloeibaar krachtvoer

Voor de voedselvoorziening in Nederland en andere landen is onze veehouderij van cruciaal belang. Als uw koeien gezond zijn, dan draagt dit bij aan de kwaliteit van uw melkveebedrijf. Om een negatieve energiebalans bij koeien te voorkomen, geven veel boeren vloeibaar krachtvoer met additieven aan het melkvee. Ook hiervoor is een doseersysteem op de markt, het MultiDos systeem. Met dit vloeistof doseersysteem kunt u heel precies vloeistof doseren en mengen met het krachtvoer.

Innovatieve oplossingen voor veehouders door Hanskamp

Koeien die zich goed voelen zijn productiever en leveren langer melk. Een bedrijf dat dit als geen ander begrijpt, is Hanskamp uit Doetinchem. Deze onderneming maakt daarom poeder doseersystemen en andere slimme technische oplossingen die niet alleen uw opbrengst vergroten en het arbeidsgemak van de boer verhogen, maar die ook goed zijn voor het dierenwelzijn. U kunt op basis van de behoeften die er zijn binnen uw bedrijf uw eigen poeder doseersysteem samenstellen, met behulp van de configurator op de website. Technische vooruitgang voor een melkveehouderij die goed voorbereid is op de toekomst, is het uitgangspunt van het Achterhoekse Hanskamp.

Geef een antwoord