Over wat je nodig hebt aan machines op een boerderij

Het werk op de boerderij blijft al jaren vrijwel hetzelfde, de manier van werken verandert en evolueert ieder jaar. Waar de boer vroeger met een zeis het gras maaide en met de hand de koe melkte, doet hij dat vandaag de dag gewoon machinaal. Op deze manier kan er effectiever geboerd worden. Een boer heeft vandaag de dag ook heel wat machines nodig om goed te kunnen boeren. Wil je weten welke machines je nodig hebt voor een boerderij? In dit artikel lees je over enkele essentiƫle machines die je op vrijwel iedere boerderij kunt vinden.

Maaimachine

Het bijhouden van de weilanden wordt niet alleen door grazende dieren gedaan. Ook moet er gras zijn om te kunnen hooien. Dit gaat niet meer met de hand, maar kan allemaal machinaal. Je kunt daarom op de boerderij niet alleen een maaimachine vinden, maar ook een hooimachine. Dit kunnen autonome apparaten zijn, maar veelal zijn deze in de vorm van een aanhanger voor de tractor. Bij Van Trier Europe kun je een grote selectie aan maaimachines en meer vinden.

Melkrobot

Het melken gaat vandaag de dag niet meer met de hand. Een boer kan veel meer koeien houden en onderhouden dankzij de melkrobot. Op steeds meer boerderijen worden koeien automatisch gemolken via de melkrobot. Hier hoeft de boer niet meer aan te pas te komen en de koeien worden iedere dag gemolken door de melkrobot. De boer wordt alleen opgeroepen wanneer de melkrobot een foutmelding geeft.

Agrarische machines

Voor het bewerken van de grond en het oogsten van de landbouwproducten, zijn er genoeg machines op de markt. Het is afhankelijk van welk product er wordt gekweekt, welke agrarische machines de boer op zijn boerderij heeft. Een machines om mais te oogsten is bijvoorbeeld anders dan een machine om aardappels te rooien. Van Trier Europe biedt een breed scala aan agrarische machines.

 

De boerderij is vandaag de dag een stuk technischer geworden. De boer kan gebruik maken van enorm veel verschillende machines om het werk op de boerderij sneller en effectiever te kunnen uitvoeren. Zo kunnen er meer dieren worden gehouden en kan het zaaien en oogsten een stuk productiever worden uitgevoerd. Op een gemiddelde boerderij kun je heel wat machines verwachten.

Geef een antwoord