Je bekijkt nu Wat houdt kiemremming aardappelen in?

Wat houdt kiemremming aardappelen in?

Het verbouwen van gewassen is iets heel belangrijk, want zo komen we uiteindelijk aan ons eten. Zo worden er in Nederland genoeg aardappelen verbouwd en geoogst. Met die aardappelen maken we van die heerlijke stamppot. Het bewaren van die aardappelen nadat ze geoogst zijn is een hele kunst. Dit moet namelijk goed gebeuren, om ze netjes te houden en hun kwaliteit te bewaren. Ook moet het groeien van de kiemen geremd worden bij de aardappelen, dit is kiemremming. Aangezien bepaalde bestrijdingsmiddelen hiervoor verboden zijn, moet er gezocht worden naar een passend alternatief. Wat houdt kiemremming aardappelen in? Daar is zo meer over te lezen. Het goed bewaren van aardappelen voordat ze de winkel ingaan is erg belangrijk. Als de aardappelen op de juiste manier bewaard worden kan dit veel opleveren. De kwaliteit zal bewaard blijven en er zullen minder aardappelen verloren gaan.

Het bewaren van aardappelen

Om aardappelen op de juiste manier te bewaren zijn er een aantal dingen nodig. Denk aan de juiste omgeving en temperatuur. Als de omstandigheden voor de aardappelen juist zijn dan zal de kwaliteit bewaard blijven. Dit levert veel goede aardappelen op. Ook zal het voor kiemremming zorgen, wat belangrijk is. Wat houdt kiemremming aardappelen in? Lees er hieronder meer over.

Kiemremming aardappelen, wat is het?

Wat houdt kiemremming aardappelen in? Dit is eigenlijk het tegenhouden van het groeien van de kiemen bij aardappelen. Dit wordt gedaan op verschillende manieren. Om te voorkomen dat aardappelen te snel gaan kiemen. Dit is namelijk niet gunstig voor de levering van aardappelen. Kiemremming kan op verschillende manieren gedaan worden, maar het tegengaan van kiemen met chloorprofam is verboden. Aangezien dit een veelgebruikte manier was, moet er nu gezocht worden naar goede alternatieven. Alternatieven die geen giftige stoffen bevatten.

Kiemremming op de juiste manier tegengaan

Gelukkig zijn er alternatieven voor kiemremming die gebruikt kunnen worden op aardappelen. Een hele goede manier is het koel houden van de aardappelen door middel van een koelapparaat. Hiermee kunnen de aardappelen koel gehouden worden, tussen de 5 en 7 graden ongeveer. Dit is een fijne omgeving voor de aardappelen waar ze in rust en droogheid worden gebracht, en zo groeien de kiemen niet snel. Een andere manier is het behandelen van de aardappelen met een plantaardig middel op basis van muntolie of karwijolie. Dit is een biologische manier.

Aardappelen gekoeld bewaren

Het gekoeld bewaren van aardappelen is een goede manier om de kwaliteit van aardappelen te bewaren en om het groeien van kiemen in rust te brengen. Ook hoeft er dan bijna geen gebruik gemaakt te worden van kiemremmende middelen, wat een voordeel is. Waarschijnlijk levert het meer goede aardappelen op en door te koelen kunnen ze langer bewaard worden, dit is financieel gezien een groot voordeel. In de winter is koel bewaren wel te realiseren, maar als het in het voorjaar warmer begint te worden, dan is een koelmachine wel gewenst. Breng de aardappelen in een perfecte omgeving en lever zo de beste kwaliteit aardappelen aan klanten.

 

 

 

 

Geef een antwoord