Je bekijkt nu Welke manier van auto-eigendom past bij jou?

Welke manier van auto-eigendom past bij jou?

Waar je vroeger een auto moest kopen en dit de enige manier was om in het bezit van een auto te komen, zijn er tegenwoordig tal van manieren om in een auto te kunnen rijden. Per situatie is het verschillend welke manier van autogebruik het beste bij jou past. je kunt tegenwoordig een auto leasen, private leasen, financial leasen, kopen, huren of zelfs delen! Omdat het best een lastige keuze kan zijn, hebben we de voor-en nadelen per wijze voor je op een rijtje gezet.

Auto kopen

Een auto kopen heeft nog steeds de voorkeur voor de meeste mensen. Als je een auto koopt is deze écht van jou en mag je er ook mee doen wat je wilt. Het grootste nadeel van een auto kopen is dat het een behoorlijke investering is. Niet iedereen heeft dit geld zomaar liggen.

Huren, leasen, financial lease of private lease

Deze vormen van auto-bezit zijn allen gebaseerd op het principe van huren. Het verschil tussen een auto huren en de lease varianten is dat een auto huren vaak voor enkele dagen voordelig kan zijn. Als je een auto op de lange termijn wilt huren is leasen aantrekkelijker dan losse huur. Een auto leasen gebeurde vroeger vooral in de zakelijke sector. Hier komt het leasen in eerste instantie vandaag. De financial lease en private lease vormen zijn de laatste jaren steeds meer upcoming. Bij een leasecontract huur je een auto en koop je middels een maandelijkse bijdrage de onderhoudskosten af. Het nadeel van de reguliere lease en de financial lease optie is dat de auto nooit echt jouw eigendom zal zijn. Bij financial lease is het contract zo opgesteld dat je gedurende de looptijd de auto afbetaald. Aan het eind van het leasecontract is de auto dan ook van jou. Geïnteresseerd in het leasen van een auto? Overweeg dan ook eens de elektrische opties zoals de Hyundai Kona electric of de VW ID3.

Deelauto’s 

Met het oog op het milieu zijn er ook steeds meer deelauto’s in gebruik. Een deelauto is een auto die je zoals de naam doet vermoeden kunt delen. Deze auto’s zijn beschikbaar voor een groep mensen die hier enkel gebruik van maken indien dit nodig is. Je kunt de auto bijvoorbeeld reserveren van 9 uur ‘s ochtends tot 11 uur ‘s ochtends om van A naar B te gaan. Als de B locatie bijvoorbeeld in de buurt van een plek is waar meer deelauto’s zijn kun je ervoor kiezen om de auto tot 11 uur te reserveren. Als je dan om 17 uur ‘s avonds weer ergens heen moet vanaf punt B, kun je zo weer een andere deelauto meenemen.

Geef een antwoord