Verschillende soorten tractor bumpers

Je hebt een nieuwe tractor en hebt daarbij een nieuwe tractorbumper nodig. Het kan moeilijk zijn om de juiste bumper te kiezen. Ga je voor een basic of premium model, met of zonder ledverlichting en wil je een extra zware bumper of niet? Na het lezen van deze blog kan je de juiste keuze maken.

Wel of geen ledverlichting?

Vrijwel alle tractorbumpers hebben de optie om met of ledverlichting aan te schaffen. Daarnaast heeft de Ledverlichting voor tractorbumpers ook nog enkele specificaties. Denk hierbij aan:

  • LED verlichting middendeel
  • LED verlichting onder rood/wit paneel
  • LED knipperlicht L+R

Hoe meer van deze opties je neemt, hoe duurder de nieuwe voorbumper op jouw tractor zal zijn. Je zal hierbij de afweging in de prijs van de opties en de frequentie waarin je als boer ’s avonds werkzaam bent moeten maken. Hoe vaker je ’s avonds werkt, hoe meer profijt je zal hebben van deze functies.

Basic of premium model?

Het aanschaffen van een premium model brengt veel voordelen met zich mee, maar de kosten kunnen hierbij erg hoog oplopen. Bij de premium modellen heb je wel een paar extra functies die handig zijn voor elke boer. Denk aan bijvoorbeeld een geïntegreerde bak in de bumper, of net dat beetje extra gewicht dat jij nodig hebt. Daarnaast is het premiummodel standaard voorzien van ledverlichting, weer een punt van zorg minder dus.

Een verzwaarde bumper of niet?

Door de toenemende vraag naar zware gewicht blokken zijn tegenwoordig wat betreft zwaarte erg veel verschillende modellen voorbumper te vinden. Sommige modellen gaan zelfs tot de 1900 kilo! Maar een zulk zwaargewicht is voor lang niet elke boer nodig, met name niet voor de ‘kleinere’ boeren. En wat betreft bumpers geldt; hoe zwaarder, hoe duurder. Het is in de afweging hierin voor elke boer aangeraden om te kijken naar de materialen en machines die ze moeten trekken, en de keuze in zwaarte hierop te baseren.

Geef een antwoord