Je bekijkt nu Efficiëntie bevorderende apparaten door de jaren heen!

Efficiëntie bevorderende apparaten door de jaren heen!

Al duizenden jaren lang is men bezig met fysiek werk efficiënter en gemakkelijker te maken. Een van de eerste uitvindingen die hieraan bijdroeg was het wiel, uitgevonden in 3500 voor christus! In de jaren daarna volgden de uitvindingen zich kort na elkaar op, maar de échte vooruitgang kwam in de industriële revolutie die plaatsvond van ongeveer 1760 tot 1840. Van de vele machines die in die tijd ontwikkeld werden worden hedendaags nog steeds de vruchten geplukt. Het duurde daarna nog even, maar rond het jaar 1900 werd de tractor uitgevonden! Dit was een doorbraak op vele gebieden en kon verlichtte het werk van boeren enorm. In de jaren die volgden bleef de markt zich ontwikkelen en nu, anno 2020 is voor praktisch alles wel een machine uitgevonden.

Fysiek werk verlichtende machines anno 2020

Op het moment van schrijven zijn er bijna geen situaties meer denkbaar waarin voor het te verrichten fysieke werk nog geen machine is ontwikkeld. Waar magazijnwerk vroeger relatief zwaar was, wordt nu alles opgetild en verplaatst middels een elektrische stapelaar. Dit geldt natuurlijk voor de kleinere voorwerpen, voor de grotere voorwerpen gebruik je eerder een heftruck. In de desbetreffende magazijnen waar vroeger veel fysiek werk verricht werd is het tegenwoordig eerder uniek als je wel fysiek werk uitvoert. De wetgevingen zijn door de jaren heen zo veranderd en beschermend geworden voor de medewerkers dat de machines niet alleen werkt verlichtend maar ook verplicht zijn. Om de gezondheid van de medewerkers te kunnen waarborgen dient er in vrijwel alle ondernemingen waar fysiek werk werd verricht veel apparatuur aanwezig te zijn. Denk hierbij aan een stapelaar, een werktafel, een palletwagen, een pompwagen et cetera.

Waar vind ik deze machines?

Het voordeel van leven in het jaar 2020 is dat deze machines met de komst van het internet vanaf overal te verkrijgen zijn. Als je liever een fysieke transactie aangaat, dan is er in de meeste gevallen ook wel een groothandel te vinden in de buurt waar je deze machines kunt kopen. Als je bij je lokale groothandel van machines iets niet kan vinden, staat het 100% zeker wel ergens in een webshop te koop! 

Geef een antwoord